Guardiola paljasti ei tiedä, pystyykö City voittamaan Mestarien liigan tällä kaudella, mutta vaatii jatkamaan yrittämistä. Guardiolan johdolla kolmen viimeisen kauden aikana Cityllä ei ole ollut ongelmia päästä Mestarien liigan ryhmävaiheeseen, mutta he eivät ole koskaan onnistuneet päästäkseen puolivälierissä.

Guardiola myöntää, että City on myöntänyt liikaa näistä siteistä, ja uskoo, että heidän on oltava paremmin puolustautuvia ja kliinisiä paremmin mahdollisuuksien suhteen, joita he saavat. Kaupunki voi olla tuhlaa rangaistuslaatikossa, Guardiola käytti Spursin tappiota kahdeksassa viimeisessä esimerkissä siitä, kuinka hänen Manchester city pelipaita poikiensa on oltava keskittyneempiä.

Siitä huolimatta, että Guardiolaa pidetään yhtenä maailman parhaimmista managereista, sen on todellakin tehtävä jotain pelastaakseen jalkapallo pelipaidat Mestarien liigan kärjiltä. Jopa heidän Euroopasta lähtemisensä eivät ole johtaneet tavoitteiden puuttumiseen, vaan pikemminkin takana oleviin haavoittuvuuksiin. ”Meidän on ajateltava, tiedettävä, milloin asiat ovat vaarallisia. Kun puhumme laatikoista, se on aina puolustus, mutta se on myös edessä. Siellä meidän on parannettava ”, Guardiola lisäsi.